Aan creativiteit, toewijding en grootse plannen geen gebrek. Maar er liggen ook nog veel vragen en knelpunten. Waar is de consument in het hele verhaal? Zoeken we de oplossing teveel bij de boer en producent, moet de consument misschien eerst ‘opgevoed’ worden? Praten we misschien te veel over voedsel, terwijl de besproken problemen ook aan andere domeinen raken? Wat voor huiswerk moeten we maken voordat we de volgende stap gaan zetten? En een belangrijke vraag die achter veel discussies tevoorschijn kwam: willen we het huidige voedselsysteem geheel omverwerpen en vervangen, of is het slimmer om je als korte keten ondernemer aan te sluiten bij bestaande grote partijen?


Over deze en andere vragen zijn we 16 juni live in gesprek gegaan tijdens Meer eten uit de korte keten - de talkshow!

Met onder andere: Drees Peter van den Bosch, Nadia Zerouali, Imke de Boer, Steven Koster en Irene Bruins. Ook deelde minister Carola Schouten een reactie op Meer eten uit de Korte keten in een videoboodschap.

Heb je het gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Bekijk de uitzending hieronder.

Hoe zit het met de korte keten?

Tegen welke problemen lopen alle korte-keten-ondernemers vroeg of laat aan? En welke oplossingen zijn daarvoor nodig?

De belangrijkste lessen en aanbevelingen op het gebied van logistiek, data en multichannel hebben we nu voor je in kaart gebracht.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Taskforce Korte Keten om op de hoogte te blijven van nieuwe publicaties en events: